
گزارش خبرگزاری فارس از سرمایه گذار ریسک پذیر پروژه کرکینگ سرد
فارس از سرمایهگذاری که قلبش برای وطن میتپد گزارش میدهد
پول ایرانی در راه توسعه ایران
طی چند ماه گذشته شاهد تلاطمهای اقتصادی شدیدی در کشور بودیم که بخشی از آن ناشی از هجوم پولهای مردم به بازارها بود که این نوع از سرمایهگذاریهای مردمی اهمیت آموزش فرهنگ سرمایهگذاری را دوچندان میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، امروز صنعت ایران برای پیشرفت و فعال شدن آن به ایدههای مبتکرانه و خلاق پژوهشگران جوان نیازمند است. این ایدههای خلاق است که بیشتر راهگشای مشکلات صنعت شده و به آن جانی تازه میبخشد، نه تزریق بیهدف پول به آنها.
اما این نوآوریها زمانی به مرحله ظهور و بروز میرسد که سرمایه در اختیار پژوهشگران باشد تا با خیالی آسوده بتوانند شکستها و پیروزیها را در این راه تجربه کنند تا به هدف نهایی برسند. البته این نبود سرمایه نیز گاهی منجر به خروج جوانانی از کشور شده است که با پول مردم این مرزوبوم در ایران تحصیل کردند و نتیجه آن زحمات را برای دیگران میبرند.
یکی از سنتهای خوبی که چند سال است در ایران رخ میدهد، حمایت مردم دارای سرمایهای است که بهصورت سرمایهگذارهای خطرپذیر، پول خود را برای حمایت از این جوانان و درراه توسعه و پیشرفت کشور، به میدان این کارزار اقتصادی میآورند.
این فرهنگ که مردم سرمایههای خود را بهجای خرج در بازارهای لوکس و در نتیجه ایجاد تلاطم در کشور، در راه پیشرفت جوانان و کشور هزینه کنند، فرهنگی است که این روزها گنج گمشده جامعه ایران است. این مسئله بهخوبی طی چند ماه گذشته در تلاطمهای اقتصادی احساس شد.
پول و درآمدم را برای پیشرفت این کشور هزینه میکنم
در این راستا به سراغ یکی از این افراد سرمایهگذار ریسکپذیر رفتم تا بهتر دلیل و انگیزه این افراد را برای اینگونه حمایتها متوجه شویم. کریممحمد حسینیحمید از سرمایهگذاران ریسکپذیر است که در حوزه پتروشیمی فعالیت دارد. او اصالتاً ایرانی است اما مقیم عراق که این مسئله خود جای تأمل دارد.
در شرایطی که همه به دنبال خارج کردن سرمایههای خود از کشور هستند، یک ایرانی مقیم عراق سرمایه خود را در راه تحقیق و کمک به شرکتهای دانشبنیان فقط به دلیل عشق و علاقهای که به سرزمین مادری خود دارد، هزینه میکند تا بتواند در توسعه آن سهمی داشته باشد.
این سئوال که چرا این فرد وقتی که بهراحتی میتواند در این شرایط نابسمان بازارهای اقتصادی ایران، پول خود را در بازارهای پرسود کشور سرمایهگذاری کند و سود بسیاری ببرد؛ درواقع پول خود را بدون هیچ نگرانی طی چند ساعت چند برابر کند، پول خود را بهصورت ریسکی وارد حوزه تحقیقات کرده که ممکن است طی چند دقیقه همه نابود شوند؟
حسینیحمید با تأکید بر اینکه ایرانی هستم و خاک کشورم را دوست دارم، میگوید: پول و درآمدم را برای پیشرفت این کشور هزینه میکنم.
وی اضافه میکند: کار من در حیطه نفت است که از طریق شرکتهای شتابدهنده با محققین این صنعت آشنا میشوم و گروههای جوان نابغه و دارای ایده را حمایت میکنم تا هم آنها بتوانند فناوری جدیدی را تولید کنند و هم من کارآفرینی کنم.
این فعال حوزه نفت با تأکید بر اینکه اگر بر روی هدفی تمرکز کنیم، آن را به دست میآوریم، بیان میکند: زمانی میتوانیم به هدفمان برسیم که بهصورت گروهی فعالیت کنیم، با مبادله دانشی و پولی بین اعضای گروه پیروزی به دست میآید.
حسینیحمید با اشاره به اهمیت شکلگیری فرآیند تحقیق، تصریح میکند: اگر حتی شکست هم نتیجه پروژه باشد یا صد در صد به هدف نرسیم، جای خوشحالی است که توانستیم بخشی از مسیر پیشرفت را طی کنیم.
وی عنوان میکند: در حوزه نفت در خیلی از کشورها، خریدوفروش نفت دست بخش خصوصی است، در هر جا دولت تمام املاک، معادن و تولیدات را در دست گرفت با مشکلات جدی روبهرو است.
این کارشناس بازار نفت تحریمها را عاملی میداند که مانع دستیابی محققان به مواد اولیه میشود و ادامه میدهد: بحث قاچاق از مشکلات دیگر بخش نفت است که باقیمت کم قاچاقچیان آن را در بازارها عرضه میکنند و این دلیلی بر ورشکستگی صنعت گران و یا اجبار ورود آنها به بحث قاچاق است.
وی درخواست برداشت یارانه نفتی و ارائه آن به قیمت جهانی را دارد و مطرح میکند: ما ایرانیان باید دستبهدست هم بدهیم و اعلام کنیم که ما یکپارچه هستیم و در مقابل تحریمها سرخود را پایین نمیبریم.
حسینیحمید میگوید: باید ابزارها و سیاستهایی ایجاد شود که تعاملات را با دیگر کشورها افزایش دهیم تا نتوانند ایران را منزوی کنند.
وی با بیان اینکه نقش مؤثر شرکتهای دانشبنیان در زمان تحریمها بسیار است، اضافه میکند: زمانی که همین اروپایی و آمریکاییها ما را تحریم میکنند، ما نیاز به اطلاعات و دانش برای پیشرفت صنعتمان داریم که تحقیقات توسط این افراد صورت میگیرد و هزینه تحریمها را کم میکند.
این سرمایهگذار حوزه تحقیقات تشریح میکند: دولت باید با برنامهریزی از محققان و جوانان ایرانی پشتیبانی کند تا مجبور نباشند علم و دانش خود را ارزان تقدیم اروپاییها کنند.
حسینیحمید تأکید میکند: دشمنان مخالف پیشرفت ایرانیان هستند، در این راستا باید از جوانان محقق حمایت شود تا بتوانند راه توسعه کشور را پیدا کنند.
وی در پایان این مسئله تأکید میکند که حتی اگر بارها این پروژههای تحقیقاتی شکست بخورند بازهم حمایت میکند و پول و درآمدش را در این راه سرمایهگذاری میکند.
به گزارش فارس، حسینیحمید از سرمایهگذاران پروژه تحقیقاتی موفق تولید کراکینگ سرد در شیراز برای اولین بار در کشور بود که این پروژه توانست ایران را در کنار آمریکا، کانادا و روسیه قرار دهد.
این نوع دیدگاه و تفکر قابلتقدیر است و باید برای ترویج آن فعالان فرهنگی برنامه داشته باشند. چراکه این دیدگاه منطقی و نگاه سرخم نکردن در مقابل دشمن است که برد برد محسوب میشود. پیشرفت و سود یک شهروند باید در گروه توسعه کشورش باشد.
لینک خبر: yon.ir/QsdoB